TechForFuture bestaat 5 jaar en dat werd afgelopen dinsdag op de TIV gevierd met de lancering van ons magazine. In de theaterzaal op de Toekomstcampus werd er samen met de ongeveer 60 genodigden teruggeblikt op de projecten.

5 jaar TechForFuture HTSM High Tech Systems Materials Saxion Windesheim Applied ScienceAlexander Jansen (directeur): "Ik ben meer dan trots. In 5 jaar hebben we 67 projecten gerealiseerd." Deze projecten werden uitgevoerd door 100 onderzoekers van 14 lectoraten van Saxion en Windesheim. "Intussen zitten de lectoraten zo dichtbij de industrie dat bijna 50% van de projecten gecofinancierd zijn. TechForFuture dient hierbij als verbinder tussen het bedrijfsleven en onderwijs." De projecten worden gedreven door de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, werkgelegenheid, veiligheid en duurzaamheid.

Anka Mulder (voorzitter CvB Saxion) is ook trots op wat TFF de afgelopen 5 jaar heeft bereikt: "Hogeschoolonderzoek kan het gat overbruggen tussen fundamentele kennis en de markt. Dan kom ik vanzelf uit bij TechForFuture. Zij sluiten naadloos aan bij de missie en strategie van Saxion. Het center heeft Saxion geholpen om uit te zoeken hoe onderzoek kan gaan en wat de innovatievragen zijn van het bedrijfsleven."

Fotografie: Annabel Jeuring