De hogescholen Saxion, Windesheim en Stenden presenteren voor het eerst op een gezamenlijke stand tijdens de Technisch Industriële Vakbeurs (TIV) Hardenberg hun centres of expertise: TechForFuture en GreenPac. Tijdens de openingshandeling van het kennisplein, de gezamenlijke stand, benadrukken de besturen van de drie instellingen het belang van samenwerking onderling.

Hogescholen als knooppunt van technologisch ecosysteem

Opening TIV Hardenberg 2017 door besturen Saxion, Windesheim en Stenden

De bestuurders zetten tijdens de opening raderen in elkaar die symbool staan voor de samenwerking tussen de hogescholen. Volgens de besturen vormen de hogescholen een knooppunt in het technologisch ecosysteem. De hogescholen leveren een belangrijke bijdrage aan dit ecosysteem waarin technologische innovatie mogelijk gemaakt wordt. De centres of expertise laten zien hoe de verbinding tussen onderwijs, onderzoek, ondernemers en studenten gemaakt kan worden. Hierdoor ontstaat ruimte voor praktijkgericht onderzoek dat leidt tot innovatie.

Kennisplein slaat brug met MKB

Het kennisplein biedt bezoekers van de TIV een ontmoetingsplek om de samenwerkingsverbanden en de praktijkgerichte projecten van de centres te leren kennen. Uit eigen onderzoek van de beursorganisatie bleek dat de bezoekers voor 35 procent komen voor kennisoverdracht. De stands van TechForFuture en GreenPac laten praktijkgerichte projecten en praktijkgericht onderzoek zien en sluiten daarmee bij de behoefte van de bezoekers aan.

Dé vakbeurs voor de maakindustrie

De TIV is dé vakbeurs voor de maakindustrie met ruim 250 exposanten en 50 gastsprekers en gaat van 19 tot 21 september. Voor het eerst omarmden de hogescholen Saxion, Windesheim en Stenden deze beurs en presenteren op een gezamenlijke stand hun initiatieven: TechForFuture en GreenPac. TechForFuture werkt samen met hightech bedrijven die hun kennis op High Tech Systemen en Materialen willen ontwikkelen en is een initiatief tussen Windesheim en Saxion Hogeschool.