TIV Hardenberg slaat handen ineen met Windesheim, Stenden Hogeschool en Saxion Hogeschool

De hogescholen Windesheim, Stenden en Saxion verbinden zich dit jaar aan Technische Industriële Vakbeurs (TIV) in Hardenberg. Ze presenteren op de beurs hun initiatieven: Green PAC en TechForFuture. Green PAC is een initiatief tussen Windesheim en Stenden Hogeschool en wordt gezien als de kenniskatalysator in de chemische- en kunststofindustrie.

TIV Hardenberg ondertekeningTechForFuture werkt samen met hightech bedrijven die hun kennis op High Tech Systemen en Materialen willen ontwikkelen en is een initiatief tussen Windesheim en Saxion Hogeschool. Verder is Green PAC founding partner van 3DPrintEU (het event van Noord-Nederland op het gebied van 3D-printen en – scannen). Door deze samenwerking verhuist 3DPrintEU ook naar TIV Hardenberg.

Uit eigen beursonderzoek blijkt dat bezoekers van TIV Hardenberg voor 35 procent komen voor kennisoverdracht. Verder komt uit gesprekken met de markt naar voren dat met name de vraag naar kennis over ontwikkelingen op het gebied van kunststoffen een hot item is. “Het is onze taak om te luisteren naar de markt en hen te voorzien in hun behoeften. Daarom zijn wij deze samenwerking aangegaan met Green PAC. Het is bovendien een mooie koppeling met het onderwijs. Zo brengen we diverse ketens bij elkaar”, zegt Gertjan Lammers namens de beursorganisatie.
Lees het volledig persbericht hier: http://booking.evenementenhal.nl/nl/technische-industriele-vakbeurs/blog/944