In gesprek met ambassadeurs en projectleiders Break-out 1

Deelnemers konden tijdens het online event op 31 maart in gesprek met onderzoekers en ondernemers over hun project en samenwerking.

1. Meteoriet (Nano Physics)

Microchips worden steeds kleiner en geavanceerder. Bij de productie en assemblage ervan zijn vroegtijdige en terugkerende kwaliteitscontroles noodzakelijk om verspilling en defecte chips tegen te gaan. De controle moet uitwijzen of een chip werkt, maar ook blijft werken na productie. Hoe kunnen we die kwaliteitscontroles naar voren trekken in het productieproces, zodat de productie goedkoper wordt en minder verspilling en defecten kent?

Bronkhorst High-Tech en het lectoraat Nano Physics laten u ervaren wat er komt kijken bij de kwaliteitscontroles van microchips en aan welke ontwikkelingen gewerkt wordt om deze controles nauwkeuriger te maken.

 

2. Green Dome (Industrial Design)

Het 3D printen van een huis spreekt velen tot de verbeelding nu beton printen tot de technische mogelijkheden behoort. Maar hoe ver is de technologie van 3D beton printen nu echt? 

Twente Milieu, Twentse Water- en Wegenbouw en het lectoraat Industrial Design van Saxion laten u de Green Dome zien. Een constructie uit de betonprinter met een groen tintje. 

 

3. KM3NeT (Kunststoftechnologie)

Wat doe je als de kunststofbehuizing van een product zo complex is dat alleen 3D-printen als productiemethode mogelijk lijkt? De hoge kosten en lange productietijd accepteren? Of eigenwijs zijn en de grenzen opzoeken van een conventionele technologie als spuitgieten?

Nikhef en het lectoraat Kunststoftechnologie nemen u mee in de wereld van telescopen op de bodem van de Middellandse Zee en van matrijzen die voor onmogelijk werden gehouden. 

 

4. Uptime improvement (Ambient Intelligence)

Stilstand kost geld en storingen aan productielijnen moeten door onderhoud voorkomen worden. Welke data is al aanwezig bij bedrijven en kan gebruikt worden om voorspellingen te doen wanneer onderhoud aan een assemblagelijn noodzakelijk is?

Scania, Windesheim en lectoraat Ambient Intelligence van Saxion duiken in de big data en tonen u wat er komt kijken bij het traject van ad-hoc onderhoud door storingen naar voorspellend onderhoud

 

5. VISIR (Mechatronica)

Vision wordt steeds vaker toegepast in high-tech productieomgevingen. Machines nemen steeds meer het werk over van mensen. Vision systemen die hiervoor ingezet kunnen worden blijven echter gevoelig voor veranderingen in belichting, schaduwvorming of optische variaties. Waar moeten we allemaal rekening mee houden bij het ontwikkelen van robuuste vision oplossingen?

Voortman Steel Group en lectoraat Mechatronica laten u de huidige beperkingen zien van vision en welke oplossingen voorhanden zijn om het meeste baat te krijgen bij deze technologie. 

Klik hier om door te gaan naar de studio waar Marieke op de Weegh verder praat met Alexander over een samenwerking met TechForFuture