In gesprek met ambassadeurs en projectleiders Break-out 2

 

1. Microbial coating (Nano Bio)

Hout is een veelgebruikt bouwmateriaal. In de buitenomgeving vergt dat periodiek onderhoud met verf, beits en eventueel impregneermiddelen. Deze chemische producten voorkomen vroegtijdige rotting en veroudering van het hout, maar laat wel zijn sporen na in het milieu. Dat er ook een volledig biologische oplossing is die ook nog het onderhoud uit handen neemt, laten de schimmels van Xyhlo zien. 

Xyhlo en lectoraat Nano Bio zoomen in en verkennen hoe schimmels ingezet kunnen worden voor onderhoud. 

 

2. Cobots in werking (Industrial Automation & Robotics)

Indrukwekkend zwaaiende en snelle robotarmen kennen we vooral uit de auto-industrie. Het kan ook kleiner en goedkoper. De Nederlandse maakindustrie kenmerkt zich tegenwoordig door productie van kleine series en een hoge mate van flexibiliteit. Cobots zijn flexibele robotarmen die vies, saai, repetitief en gevaarlijk werk over kunnen nemen. Multi-inzetbaar en zeer geschikt voor samenwerking met mensen. 

Alligator Plastics en lectoraat Industrial Automation & Robotics laten u kennis maken met de cobot en laten zien hoe uw productieproces eruit kan zien met de inzet van de robotarmen. 

 

3. Revalidatie met VR (ICT-innovaties in de zorg)

Virtual Reality spiegelt een wereld voor waarin de gebruiker helemaal kan opgaan en de hersenen voor de gek gehouden worden. We kennen de techniek vooral in toepassingen voor games of onszelf verplaatsen naar een andere locatie voor bezichtiging, maar ook in de revalidatiezorg kan VR tot verrassende effecten leiden. 

Revalidatiecentrum Vogellanden en het lectoraat ICT-innovaties in de zorg laten zien hoe virtual reality een bijdrage kan leveren aan de revalidatie van patiënten met een verlamming aan de arm en/of hand. 

 

4. Outdoor fabrics (Sustainable Functional Textiles)

Om een behaaglijk binnenklimaat te creëren, wordt er van een tent in de woestijn iets heel anders gevergd dan van een tent op de noordpool. Hoe zorgen verschillende tentdoeken in verschillende extreme omstandigheden voor hetzelfde comfort? En hoe kunnen we deze kennis gebruiken voor andere toepassingen?

TenCate Outdoor en het lectoraat Sustainable Functional Textiles gaan in hoe een begrip als comfort bepaald wordt en wat dat betekent voor de materiaaleigenschappen van tentdoeken. 

 

5. Recycled TPC (Lichtgewicht Construeren)

Uit de productie van onderdelen uit thermoplastisch composiet (TPC) ontstaat veel materiaalverlies. Het samenbrengen van verschillende TPC-afvalstromen uit de productie levert een mix van TPC op. Hoe kunnen we deze mix laten voldoen aan de kwaliteitseisen van nieuw TPC-materiaal en is het überhaupt geschikt voor nieuwe producten?

GKN Technologies (Fokker) en lectoraat Lichtgewicht Construeren laten zien dat het gerecyclede materiaal zelfs geschikt is voor de luchtvaart en praten u bij over de verdere toepassingen en ontwikkelingen ervan. 

 

Klik hier om door te gaan naar de studio waar SoundEnergy en Mocca d'Or aan tafel zijn geschoven om te vertellen over het proces van lab tot klant in samenwerking met TechForFuture.