Aleksandar Andreski werd in 1978 geboren in Ohrid, Macedonië. Hij studeerde af in elektrotechniek en telecommunicatie bij de SS Cyril & Methodius Universiteit in Skopje, Macedonië (2001) en studeerde daarnaast af in micro-elektrotechniek bij de TU Delft (2003). Hij is gepromoveerd op het gebied van Solid State Science bij de Universiteit Twente (2011).

In 2003 werd hij aangenomen bij het Chief Technology Office van Philips Semiconductors in Nijmegen, waar hij verantwoordelijk werd voor de ontwikkeling van high-speed CMOS interface circuits voor low-power mobiele applicaties. In 2006 kreeg hij een prijs voor excellente prestaties voor de ontwikkeling van een interface-block dat nog steeds de basis vormt voor bepaalde mobiele communicatie-IC’s. Na te zijn toegetreden tot de Interfaces and Correlated Electron Systems groep van prof. H. Hilgenkamp bij de Universiteit Twente in 2006, werkte hij voor zijn promotieonderzoek aan ultrasnelle supergeleiders en ging vervolgens als postdoc door met het bouwen en herontwerpen van verschillende instrumenten. Hij heeft hands-on ervaring met thin film growth and structuring, evenals grondige kennis van elektromagnetische fenomenen en hun interacties met vaste stoffen.

Hij heeft interesse in geavanceerde elektronische schakelingen, instrumenten, sensors, lasers en vrijwel alles wat zich begeeft op het grensgebied tussen techniek en natuurkunde. Verder houdt hij van basketbal en science fiction.

Heeft u een vraag aan ?
Dan kunt u hier contact opnemen