Jeike Wallinga studeerde Natuurkunde aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Energiefysica. In 1998 promoveerde zij op onderzoek naar dunne film zonnecellen (amorf silicium).

Na haar studie werkte Jeike Wallinga als onderzoeker en project- en programmamanager bij Océ in Venlo, om in 2012 terug te keren richting het thema energie. Eerst als programmamanager Energiebesparing bij Alliander (netwerkbedrijf), daarna als ondernemer met Turquoise Energy Management (TRQS B.V.) voor onder andere adviezen op gebiedsniveau, met als doel een betaalbare en haalbare overgang naar duurzame energievoorziening. Vanuit Turquoise Energy Management is Jeike tot en met 2020 ook coördinator kwaliteit en controle voor de Vereniging Meetbedrijven Nederland.

Vanaf 2018 combineert Jeike advieswerk met onderzoek. Eerst als hoofdonderzoeker en later als associate lector energietransitie-concepten gebouwde omgeving bij Saxion hogeschool, lectoraat Duurzame Energievoorziening. Per 1 oktober 2019 werkt Jeike Wallinga als lector Energietransitie bij Windesheim.

Onderzoeksfocus

Met het lectoraat Energietransitie heeft Jeike Wallinga de ambitie om samen met studenten én in samenwerking met het werkveld, praktische oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan (versnelde) energietransitie.

Heeft u een vraag aan dr. J (Jeike) Wallinga?
Dan kunt u hier contact opnemen