Martin Bennink (1973) studeerde Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente. Hij studeerde in 1996 af op het doorontwikkelen van de cel flow cytometer: een instrument waarmee witte bloedcellen met behulp van lichtverstrooiing en fluorescentie snel gekarakteriseerd kunnen worden. Vervolgens startte hij aan dezelfde universiteit met een promotietraject onder begeleiding van prof. Jan Greve en prof. Bart de Grooth. In dit project heeft hij een optische tweezers opstelling gebouwd, waarmee op zeer gecontroleerde wijze krachten uitgeoefend en gemeten kunnen worden op individuele biomoleculen, zoals DNA en eiwitten. Bennink promoveerde in 2001 op dit onderwerp.
Na een korte postdoc periode van een half jaar, begon Bennink in 2002 als coördinator van het strategische onderzoeksprogramma ‘Nanolink’ bij het MESA+ Institute for Nanotechnology. In 2004 continueerde hij zijn in een vervolgonderzoeksprogramma ‘Bionanotechnology’. In beide programma’s coördineerde hij een zes- tot tiental onderzoeksprojecten op het gebied van nanotechnologie.

Bennink is, naast onderzoek, ook zeer geïnteresseerd en betrokken bij onderwijs. In 2003 was hij bijvoorbeeld initiator voor het opzetten van de MSc opleiding Nanotechnology aan de Universiteit Twente. Verder startte hij in 2004 de cursus ‘Fundamentals of Nanotechnology’ voor promovendi en andere geïnteresseerde MSc studenten. Sinds enkele jaren is hij actief en heeft hij enige ervaring met het opzetten van blended learning cursussen, zoals flipped-classroom, MOOCs, en e-learning.

Heeft u een vraag aan Martin Bennink?
Dan kunt u hier contact opnemen